Румъния забрани създаването на зали за хазартни игри в градове и села

...
Румъния забрани създаването на зали за хазартни игри в градове и села
Коментари Харесай

Румъния забрани казината в малки села и градове

Румъния забрани създаването на зали за хазартни игри в градове и села с по-малко от 15 000 поданици. Така нареченият " закон за игралните автомати " беше признат единомислещо от долната камара на Народното събрание. Две опозиционни партии желаят това, което те назовават " камшик " на хазарта, да бъде изцяло неразрешено и упрекват държавното управление в сговор с хазартния бранш, защото не е заело по-силна позиция.
Това е първият закон, признат в Народното събрание от 30 години насам, против тази мафия, която до момента контролираше политическия свят. В момента се борим с една промишленост, чийто общ оборот възлиза на 10-12 милиарда евро. Ако промишлеността не може да спекулира с нищо от нашия закон, бързо ще бъдат признати други закони и изцяло ще премахнем всички игрални зали от градовете.
Алфред Симонис, водач на депутатите от Социалдемократическата партия (PSD

В залата имаше различия, като най-малко един народен представител сложи под въпрос метода, по който е бил избран прагът.
За да разберете какъв брой неуместно е това, те смятаха, че игралните автомати нанасят вреди единствено на 15 хиляди души. Дори не е имало спор в комисията, с цел да се види какъв брой обитаеми места дават отговор на тези 15 хиляди.
Йонут Мостеану, водач на депутатите от USR, съпротива

Местата за
хазартни игри са станали доста известни в Румъния, като Националната работа за хазарт е записала 12 000 игрални обекта. Проучване от 2016 година за броя на румънците, пристрастени към хазарта, е установило към 100 000 случая. Смята се обаче, че този брой може да е доста по-голям.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР